BCH 2014

Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond Roeselare


BCH 2014

Vrijdagmiddag 19 september vertrokken we voor een weekend naar Lac de l’eau d’heure.

In de namiddag gingen Stijn Steven en ikzelf ons benen reeds opwarmen met de fiets. Van opwarmen gesproken , het was rond de 25°C. Steven had een omloop uitgestippeld van ongeveer 60 km, die verliep langs rustige, glooiende wegen, ook een stukje fietsten we op Franse bodem.

Intussen waren de frigo’s door Lieselot en Martine aangevuld en hadden de kindjes het naar hun zin. In de vooravond, wanneer de ander fietsvrienden aankwamen konden we samen nog wat genieten op het terras van onze aperitief. Omstreeks 20u zaten we samen aan tafel te smullen van lekkere spaghetti “Lieselot”. Met een glaasje wijn en een leuke babbel sloten we de avond af.


Op het programma van de zaterdag stond de deelname aan het BCH - 80 km. De verplaatsing van ons verblijf naar de inschrijving is 20 km. Dus vandaag gaan we 120 km genieten van de mooie omgeving. En genieten zal het worden, want bij de start komt de zon ons reeds verwelkomen. Als echte sportievelingen fietsen we langs het goed uitgepijlde parcours; de één al wat vlugger dan de ander, maar aan de verzorgde bevoorradingen vinden we elkaar terug.

Omstreeks 17u waren we terug aan ons verblijf. Twee uur later genieten we samen van het aperitief – aangeboden door Steven en Natalie en dan volgt de gourmet. Wanneer alle borden en bestek in de vaatwasser zijn geplaatst, wordt de eettafel een massagetafel. De drankjes worden genoteerd op de drankkaart en bij de muzikale omlijsting horen dan ook de nodige danspasjes. Moe, maar vooral tevreden over de voorbije dag, geraakt iedereen op tijd en stond in zijn bed!!


Op zondagmorgen had Steven terug een ritje voorzien van 80 km. Maar op deze zondagmorgen zat het weer helemaal tegen. Hevige regen belette ons om te gaan fietsen. Dan maar wat langer genieten van ons ontbijt en rond 10u vertrekken met de wagen richting Chimay, om daar wat in het centrum en rond het kasteel te wandelen.

Om het middag-menu staan de restjes van de gourmet. Daarna kon iedereen zijn persoonlijke spullen verzamelen en ons verblijf opkuisen. Intussen was de koffie doorgelopen en konden we nog genieten van koffie met rijsttaart (gebakken door Natalie). Iedereen vertrok daarna terug huiswaarts. Rond 16u was de rust volledig teruggekeerd en konden Martine en ikzelf afscheid nemen van Steven, Lieselot en de kindjes, die daar nog een nachtje bleven.


Dank aan iedereen die erbij was, voor jullie inzet, de aangename sfeer, de gezelligheid, de vriendschap,…….


Bernard