Regelmatigheidsrit 2014

Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond Roeselare

Regelmatigheidsrit 07 september 2014


Het belooft een zonnige dag te worden, maar eerst krijgen we helaasl hardnekkige mist te verwerken. De dichte mist belet niet dat we toch met een twaalftal fietsers zijn om de regelmatigheidsrit af te werken. Nadat iedereen zijn na te streven gemiddelde snelheid heeft opgegeven, wordt er elk om beurt gestart. Het gemak van een kopman te volgen ontbreekt, dus moet iedereen goed opletten om de bepijling te volgen. Maar de mist maakt het er niet makkelijker op…

Na enkele kilometers is Deborah de weg kwijt, ze zoekt en zoekt. Maar nadat ze al enkele keren het plaatselijk Decathlonfiliaal is gepasseerd, geeft ze er de brui aan. Ook haar broer, Stijn, en Steven Ducasteele raken het spoor bijster. En rijden van Hooglede direct terug naar ons lokaal.

Ook Pedro, Paul, Xavier, Ronny en Marc rijden eens verkeerd. Maar zij raken toch terug op het goede spoor en kunnen het volledige parcours zonder verdere problemen afleggen. Jurgen lijkt de beste spoorzoeker. Zijn Farwest-gevoel zal hierbij wel helpen. Ook Heidi, Francky en Bernard vinden vlot de weg.

Rond St-Henricus heeft Dieter zich met zijn fototoestel opgesteld om de KSWB’ers in de mist op de gevoelige plaat vast te leggen. Vanaf dan begint de mist geleidelijk aan op te lossen zodat alle deelnemers onder een stralende zon terug in de Ruiter arriveren.

Wanneer de deelnemers een eerste dorstlesser tot zich nemen, berekent Martine de resultaten. Onze spoorzoeker Jurgen strand net naast het podium. Ondanks dat Pedro, Xavier en Paul even misreden, konden zij toch best inschatten hoe snel ze gingen fietsen. Pedro mocht als eerste een prijs kiezen. Ook Xavier (2de) en Paul (3de) hadden nog prijs en poseerden ook nog even met de voorzitter voor een foto.