Herfst - Winterritten 2016 - 2017

Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond RoeselareHerfst - Winterritten 2016 - 2017

Vrijdag 11 november 2016 : De Lustigen Boer, Zandvoorde

Een verplaatsing naar Zandvoorde bij onze vriend Patrick. Enkelen vertrokken met de fiets van ons lokaal.

6 van de 8 deelnemers fietsten tegen de 100 km….dat kan tellen in deze periode van het jaar, weinigen doen het hen na.

De rit ging naar Ploegsteert, het kon niet beter passen om vandaag de frontstreek ‘14-‘18 in te fietsen met de ‘Vredes-dag’ bij uitstek : 11 november.

Met 8 deelnemers, een kleine 50 km en 6 graden fris, maar droog.

 

Zondag 13 november 2016 : De Nieuwe Ruiter

We vertrokken richting Oost-Vleteren met lichte regen maar na 15 minuten was het over, de grond bleef wel nat. Met 5 fietsers was deze rit de rit met het minste aantal fietsers dit seizoen.

Een rustig tempo en veel gebabbeld over het (bijna) voorbije lange weekend. Met 65 km in de benen waren de batterijen terug opgeladen aan het lokaal.

Pedro heeft tot nu toe de meeste herfst-winterritten 2016 op de teller staan.

 

En nu - volgens de kalender - een korte winterstop met zaterdag het clubfeest.

MAAR : enkele diehards kunnen blijkbaar hun benen niet stil houden, en hiermee kondigen we dan aan, om morgen tóch nog een last-minute rit te organiseren, weliswaar (nog) niet tellend voor het klassement (volgend jaar zal dit wél officieel opgenomen worden in de kalender!)

Start om 09.00 u. : ten huize Peter Bleyaert, Landmanstraat  Beitem


Zaterdag 24 december 2016: De Nieuwe Ruiter

We zitten al aan winterrit 12 en weer eens mooi fietsweer, alé volgens dat het winterritten zijn. Het heeft vannacht wel goed door geregend, want de wegen waren nat. Twee platte banden, van Johan Van de Ginste en Pedro. De rit was tot aan en tot boven de Kemmel 67 km met 413 hoogtemeters en met 11 fietsers.

We willen iedereen nog prettige feestdagen wensen en weet beste sporter, met die dagen niet aan je tweede glas wijn beginnen als je eerste nog niet leeg is!!

Hier de voorlopige stand van de deelnemers, let wel: 12 winterritten waarvan 1 is afgelast.

Pedro en Frank 11; De Johans 10; Peter en Paul 9; Heidi Lein 8; Ronny en Jerry 6; Dieter en Jarne 4; Marc, Kurt en Tom en Stijn 2; Jelle en Brecht 1 rit.


Zondag 8 januari: d’Oude Timmerie Zonnebeke

Het was een dag met mist maar geen gladde wegen. Met 7 vertrokken we vanuit Zonnebeke richting Catsberg. Boven op de Catsberg viel onze gangmaker en routeman van die dag Bjorn Morael plat en hij kon na enkele pogingen niet meer verder fietsen.

Met ons 6 zijn we dan terug vertrokken, Frank is dan even later, wanneer Ronny ook lek reed naar Ieper gefietst om daar met de moeder van Bjorn richting Cats te rijden om de eenzame man terug te brengen naar Zonnebeke. Voor een tweede keer reed Ronny plat.

We waren wel vuil en laat thuis. Sommigen hadden meer dan 100 kilometer en rond de 600 hoogtemeters die dag.

Voor nu zondag is de rit veel korter en starten we om 8.30 uur.

Nu het winterweer zijn intrede deed staan we afwachtend te kijken wat voor een weer het morgenvroeg zal zijn.


Zondag 15 januari 2017: nieuwjaarsrit Luc

Voor de derde keer is de winterrit afgelast wegens het winterweer.

Het moest een korte rit zijn met een stop bij Luc en Sonja in Koekelare maar ja, sorry Tom en Peter voor de verplaatsing.

Zaterdag 21 januari zal het misschien wel kunnen daar we maar om 13.00 uur starten aan de Godelievekerk. We fietsen dan naar Brugge, daar zullen we ons even opwarmen in een café voor we onze terugtocht - een kleine 40 km - aan te vangen. Tussen 16.30 u en 17.00 u zijn we terug


Zaterdag 21 januari 2017: Brugs Ommetje

Alle geluk dat we vertrokken zijn om 13.00 uur.

De wegen lagen er ‘s morgens nog glad bij. Mijn parcours was iets veranderd,  zo hebben we ook de nieuwe fietsbrug in Brugge, iets voor de Kinepolis, overgereden. Na 16.00 uur begon het goed af te koelen.

We waren met 9 fietsers, Pedro een lekke band en Heidi die ons succes wenste daar aan de Godelieve voor de start. De rit was 72 km lang,

Tom deed er nog eens 2 keer 21 km bij, want hij was met de fiets gekomen.

Zondag 29 januari zullen we Frank volgen op zijn rit, 8.40 uur starten we aan café De Nieuwe Ruiter. Voor de mensen die met de fiets willen gaan naar Moorslede, we starten daar om 9.00 uur aan de brandweer.


Zaterdag 4 februari 2017: afsluitingsrit, De Nieuwe Ruiter

Zo zijn we aan de laatste winterrit gekomen, wat gaat het allemaal vlug.

Met 10 fietsers vertrokken we van ons lokaal richting verloren hoek in Zonnebeke voor 54 km. Het geluk was met ons, we starten droog en eens we binnen waren begon het te regenen. Iets minder geluk met de lekke banden van Pedro en Dieter. We kwamen allemaal nog eens binnen om onze winterkampioen 2016- 2017 Pedro Dekeyser een welverdiende proficiat te wensen. Een kleine attentie werd overhandigd door onze lieve Heidi Viaene, bedankt om nog eens af te komen, ook Ingrid (vrouw van Pedro) was er.


Het gemiddeld aantal fietsers per rit dit jaar waren 9 fietsers. De kalender voor komende herfst/winter zullen iets anders zijn en iets meer ritten (zie ons clubboekje).

Frank en Johan bedanken jullie en de herfst-winterfietsers zetten hun fiets klaar voor zaterdag voor  de Sportabedevaart.  Wij moeten het stof van onze fiets niet doen zoals Stijn!


Dank aan Johan en Frank voor de vlekkeloze organisatie van deze ritten! Dit wordt door alle leden zeer geapprecieerd!