Sterrit 2015

Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond RoeselareSterrit 2015


Op zaterdag 27 augustus 2015 konden we als lid van de KSWB de sterrit fietsen. De sterrit is een traditie met als doel samen te genieten van een dagje fietsen. Dit jaar had Ronny de taak op zich genomen om deze tocht over een afstand van 150 km uit te stippelen.


Om 8 uur zouden we de start nemen. Nadat onze bagage met de nodige mondvoorraad was ingeladen in de volgwagen, konden we verzamelen voor ons lokaal voor de foto. Jurgen en Heidi, onze lokaalhouders, wensten ons een aangename fietstocht en weg waren we richting Pays des Collines (het land van de heuvels).


Via Izegem, Lendelede naar Kortrijk, waar we de Leie dwarsten om via het kanaal Kortrijk-Bossuit richting Avelgem te fietsen. We kwamen al snel in de buurt van de Kluisberg die we links lieten liggen. De wegen waren ook al meer glooiend en sommigen moesten al eens op de tanden bijten. De eerste echte kuitenbijter, verscholen tussen de bomen, was er na 56 km. Na de afdaling kwamen we in Frasnes-lez-Buissenal. In het centrum, in café Le Tampon was onze eerste stopplaats. We hadden er toen al 62 km opzitten.

Carolien, de vrouw van Ronny, had voor ons een enorme cake gebakken die we dan ook lieten smaken samen met onze dorstlesser. Het zou voor de nodige energie zorgen om het tweede deel goed te verteren.


Het tweede deel was ongeveer 45 km en onder een stralende zon konden we, ondanks de steile en minder steile hellingen, volop genieten van de prachtige uitzichten die Pays des Collins te bieden heeft. Ondertussen hadden onze chauffeur van dienst Peter en onze materiaalmeester Steven zich kunnen amuseren met het nemen van foto’s. Via Vloesberg kwamen aan de Kanarieberg en waren we in de Vlaamse Ardennen. Onze tweede halte was in Nukerke.

Op het gezellige terras achteraan genoten we nogmaals van de Bostyn-cake al dan niet samen met een bruintje van de streek. Naar KSWB traditie werd het ook hier een leuke bedoening.


Via de afdaling van de Kortekeer fietsten we via Berchem dan over de Schelde terug naar Wewst-Vlaanderen. De negende beklimming van de dag “Tiegemberg” werd in vrij tempo vlot naar boven gereden, waar we opnieuw verzamelden om samen via Ingooigem, Harelbeke, Kuurne, Lendelede, Izegem terug naar ons lokaal te fietsen waar we rond 16u arriveerden.


Samen op het terras in de zon, konden we nog wat napraten over een gezellige dag samen 150 km fietsen.