Winterritten seizoen 2012

Koninklijke Stedelijke Wielrijdersbond Roeselare


Winterritten seizoen 2012


14 oktober


na een natte zat.nacht lijken de weergoden voor onze 1ste winterrit ons gunstig gezind; licht bewolkt, maar de zon breekt er goed tussendoor; 5 deelnemers zetten het nieuwe seizoen in 'n gezellige sfeer in;

het parcours gaat richting de bossen van Hertsberge, waar de zon zorgt voor feeërieke beelden...(enig mooi, en moeilijk te beschrijven wie het niet heeft meegemaakt...)


21 oktober


het klassieke tochtje naar, net over de grens, bij onze noorderburen verloopt niet zonder hindernissen... 2 langdurige wegeniswerken in Geluwe en Wervik nopen ons tot parcoursaanpassing of zelfs tot een portie lenigheidsoefeningen langs smalle doorgangswegen. Maar de winterfietsers laten dit zeker niet aan hun hart komen. De natte wegen hebben het gemunt op Johan, die 2 x lek rijdt. Niettemin zachte najaarstemperaturen.


28 oktober


vandaag nemen we met de winterfietsers deel aan de 1ste Belisolpiijl in Roeselare (toonzaal Belisol) een organisatie van de wielerformatie Lotto-Belisol en i.a.v. profwielrenners als Jurgen Vanden Brouck, Gianni Meersman, Frank De Greef e.a. Het uitgepijlde parcours liep naar de andere 'Belisol' toonzaal in Kortrijk, alwaar een uitgebreide bevoorrading plaats vond. Er verschenen ruim500 deelnemers aan de start, wat natuurlijk een gigantisch succes is voor de 1ste jaars organisatie.

Zo'n "Meet & Greet"-moment lijkt dus meer dan ooit een succesformule, en zal waarschijnlijk dan ook de komende jaren navolging kennen. Ook wij kwamen met 7 aan de start. De zon was - na alweer een natte nacht- rijkelijk van de partij. We verwelkomen ook Heidi (2) die voor haar debuut spijtig genoeg een klein uitschuivertje - op 'n nat stukje wegdek - doet, maar al bij al zonder kleerscheuren (letterlijk) er van af komt. (blauwe plekjes nadien niet te na gesproken...)


4 november


bij 'n zwaar bewolkte hemel leek 't van bij de start aanvankelijk nog mee te vallen... en ook de voorspellingen gaven pas regen vanaf de middag... maar de hemelsluizen dachten er anders over, want al rond 10.30u spreidden ze hun vleugels...

Het parcours - degelijk voorbereid en uitgestippeld door Geert - verliep via knooppunten langs het rustige natuurgebied 'De Blankaart' in Woumen.

De temperaturen vielen nog mee, 5 moedige deelnemers kwamen echter kletsnat thuis, maar niettemin, ook dit fietstochtje kan ons weer niemand meer afnemen, de afwezigen hebben zoals altijd ongelijk!


11 november


Deze keer was Xavier aan de beurt een rit uit te stippelen, maar met zijn ontstoken duim kan hij niet fietsen, dus reed hij mee met de auto. Hij zorgde voor een mooi parcours - met de duim omhoog - én met een bevoorrading in Wevelgem. 52 km


25 november


"winderig en waaierig met stormachtige allure" zo kan je deze zondag omschrijven. 3 "die-hards" daagden op, vooral om hun conditie nog wat aan te scherpen en/of te onderhouden, en dit na een zondagse rust (na de kamioenviering van verleden week). Vandaag werd de streekvan het westland verkend, met even in de verte het zicht op de Catsberg...


2 december


Sympathieke Patrick van de alomgekende "Lustigen Boer" - in ons vertrouwde Zandvoorde - verwelkomde de winterfietsers andermaal in het gezellige dorpje. Onze meester-parcoursbouwer Johan had niets aan het toeval overgelaten, om er een aantrekkelijk tochtje van de te maken (met nauwkeurige parcoursverkenning van daags voordien!)

Het Heuvelland lag er rustig en winters bij. Op enkele mountainbikers na, was er weinig fietsbeweging te merken.

Met 4 deelnemers hebben we er toch weer van genoten ...


9 december


de voorbije winterse week liet vermoeden dat door de omstandigheden niet zou kunnen gefietst worden... maar ook nu weer lijken de winterfietsers het weer aan hun kant te hebben.

Juist vandaag is de 1ste sneeuw volledig weggesmolten en konden we vanuit Zonnebeke een tochtje rijden langsheen de rivieren in de Yzervlakte. 53 km, niet te lang, want alle deelnemers hadden de verplaatsing naar Zonnebeke al met de fiets gedaan...


16 december


tot vervelens toe vallen we hier opnieuw in herhaling... maar ze zijn hier 'boven' met ons, dit seizoen, werkelijk zéér begaan...

Het was immers weeral 'n zéér natte zaterdag nacht tot net voor de start zondagmorgen. Toen de regen andermaal ophield, en we weer 'heelhuids' en droog onze winterrit hebben kunnen

afwerken. Amaai, als dat aangekondigd vertrek van d'Arme Klaren uit Roeselare ons in de toekomst maar geen parten zal spelen... Dit tochtje leidt ons via het oosten van de provincie naar het klassiekere van de dag : een gezellig kerst samenzijn ten huize van Jhan, waar we weer aangenaam vergast worden op de eindejaars-likken en dreuples... met 5 deelnemers.


23 december


het westvl. Heuvelland lijkt vandaag wel niet te ontwaken...

Tijdens de kortste zondag van het jaar komt het amper licht, het blijft zo duister, dat Geert waarlijk zijn fietsverlichting de hele voormiddag aan houdt. Bij kletsnatte 'modderige' wegen is het dan ook niet verwonderlijk dat we 'n lekke band noteerde van Geert. De strakke wind maakt het 65 km lange parcours fraai lastig, mar het 2de deel 'vliegen' we huiswaarts.


30 december


het eindejaarsklassiekertje van het jaar verloopt via 'n aangepast, gewijzigd parcours, maar met dezelfde bestemming, tot net over de grens in "La douce France". Nadien volgt- ook alweer volgens jouroude traditie, de eindejaarsdrink bij Frank. De zon is de 1ste uren van de partij, en dat bezorgt ons 'n heerlijk gevoel. 'n Tegenslagje voor Pedro die al na 5 km moet afhaken met 2 gesprongen spaken, die het einde van het jaar dus niet meer hebben gehaald... en hij moet hierdoor de drink noodgedwongen missen! Maar geen nood Pedro: we halen dit wel in met de kswb-nieuwjaarsreceptie op 20 januari e.k.!


6 januari


een stevige kuitenbijter wordt vandaag voor de wielen geschoven...net nu op dit moment, kwestie van de overtollige kilo's van de voorbije feestdagen er af te rijden! Het parcours verloopt via Ieper en achtereenvolgens de Rode - Zwarte- en Catsberg. We waren duidelijk niet alleen op de baan, grote groepen kruisten onze wegen, boen de idyllische "Cats" was het genieten van de mooie vergezichten in een klaarblauwe hemel, en in 'n aankomende lentetemeratuur van 10°!

5 'gelukzakken' hebben er ten volle van genoten!


13 januari

't moest er deze winter eens aankomen... de voorspelling was eerst lichte sneeuwval, maar uiteindelijk is er 5 cm gevallen, en is onze 1ste (en hopelijk laatste) afgelasting een feit. Ondanks dat, zien we niet af van ons jaarlijks nieuwjaarsbezoek aan de voorzitter, waar 5 liefhebbers (per auto) de gezondheidswensen voor het nieuwe jaar bij Luc en Sonja uitwisselen. Hier worden we weer aangenaam verrast, en we danken hen van hieruit voor hun warme gastvrijheid opdeze koude zondagmorgen


19 januari


de vorst en de sneeuw houden aan! De wegen liggen er nog te glad bij, om er met 2-wielers doorheen te fietsen. Onze enig, geplande winterrit op een zaterdag valt hiermee ook in het water (lees: 'sneeuw')


26 januari


de dooi is gisteren ingezet, maar de ondergrond ligt er vandaag nog steeds bevroren bij, zodat we dan maar wijselijk beslissenom voor de 3de zondag naeen, de fiets op zondagmorgen aan de haak te laten hangen. Maar niet getreurd, want Martine stuurde ons deze week allen een mailtje, dat we eens aan groepsspinning in 'Oase' mogen doen. Alvast een welgekomen alternatief.


3 februari


wat 'n opluchting vanmorgen, de zon is weer eens van de partij en de vooruitzichten - op korte termijn - zijn gunstig. Maar blijkbaar zijn de winterfietsers na 3 zondagenafgelasting wat ingedommeld in hun winterslaap, want "slechts" 4 fietsers komen opdagen. Nou ja, eigenlijk maar 2, want Xavier en Johan moeten wegens gezondheidsproblemen noodgedwongen metde waqgen het parcours voorrijden. Nadien volgt er het klassieke tractaat door de winterkoning "Geert". Alvast van hieruit 'n dikke proficiat voor deze zoveelste keer!